Vítaný host na Šumavě a v Českém lese

Jednoho dne mi zazvonil telefon a ženský hlas říkal, že volá z časopisu.  Že by paní měla zájem udělat se mnou rozhovor o mé práci... To už se ve mně probouzí ostražitost, protože nabídku na různé výhodné spolupráce mám skoro každý den. A spoustu "časopisů" mi nabízí článek nebo rozhovor, když si zaplatím třeba 30.000 Kč nebo se slevou za 16.000 na půl stránky.

Chvilku mi trvalo, než jsem zjistila, že jde o paní Hanu Voděrovou, která mimo jiné vydává časopis Vítaný host na Šumavě a v Českém lese. No to je ovšem jiná liga - nádherný časopis na křídovém papíře, perfektní grafické zpracování a to vůbec nemluvím o obsahu. Moje milovaná Šumava, lidé kterých si nesmírně vážím a známá i neznámá místa. A úplně zadarmo, zaujala ji moje práce a moje voňavé výrobky.

Naše setkání bylo velmi příjemné. Sešly jsme se u mně v mýdlárně, kávička na terase a den jako malovaný. Ze zálohy to jistil výtvarný redaktor pan Milan Bauer. S paní Hanou jsme zjistily, že máme spoustu společných zálib a tak jsme povídaly, povídaly....

A s jejím svolením si můžete tento rozhovor přečíst i vy. Myslím, že se to povedlo náramně. A jsem ve skvělé společnosti, neboť číslo se mnou sdílí i klatovský keramik Gustav Fifka, projdeme se se spisovatelem Ch. H. Spiessem, který pobýval na bezděkovském panství, představen je kašperskohorský pivovar a zavítat můžete na spoustu dalších zajímavých míst. 

Celý rozhovor si přečtěte v následujícím odkazu: Za vůní mýdel