Máte rádi kávu?

 

pEELING 1+1

Máte rádi kávu?

Já tedy ano a nejvíc asi miluji její vůni.

Voněla mi dávno před tím, než jsem se ji naučila pít. Jako malá jsem chodila našim semlít zrnkovou kávu k sousedům a užívala si úžasnou vůni čerstvě umleté kávy.

Nyní si kávu vychutnávám při svém každodenním ranním rituálu – o víkendu s mlékem k velké snídani a přes týden usedám s malým espressem ráno k počítači ve své kanceláři.

Benefity kvalitní kávy můžeme dopřát i své pokožce. Tělový peeling s kofeinem vyhladí, prokrví a povzbudí pokožku. Nožky, boky, ruce …. všude tam, kde chceme rozproudit krev.

Obsahuje bio kokosový tuk, bio bambucké máslo, mandlový olej lisovaný za studena, mořskou sůl, fair trade kávu  a samozřejmě třtinový cukr.

Peeling  šetrně obrušuje odumřelé pleťové buňky a zároveň pokožku celého těla zjemňuje, vyživuje a chrání před dehydratací. Kombinace třtinového cukru a vybraných olejů o pokožku celého těla intenzivně pečuje, dodává jí potřebné živiny i hydrataci a zároveň posiluje elasticitu i zdravý vzhled pokožky.

Doporučuji 1 - 2x týdně nanést na navlhčenou pokožku a krouživými pohyby jemně masírovat. Po použití peelingu je pokožka krásně jemná a vyživená, takže již nemusíte aplikovat tělové mléko.

Důležitý je ovšem také dostatečný pohyb a pitný režim. Pokožka totiž dokonale odráží i náš životní styl a stravovací návyky. Pravidelné masáže ale naši snahu rozhodně podpoří.

 Tělový peeling 2

Káva podporuje krevní oběh, přispívá ke zlepšení látkové výměny. Kofein má stimulační účinky. Já používám pro výrobu svého peelingu fair trade kávu, protože mi to přijde etické a pro mě důležité. Pěstitel i jeho pracovníci dostanou za svou práci férovou mzdu a my si můžeme vychutnávat požitek bez výčitek.

Třtinový cukr šetrně odstraňuje částečky kůže, aniž by pokožku zbytečně dráždil. Je bohatý na minerální látky, které pokožku zjemňují a napomáhají její regeneraci. Pleť zůstává sametově jemná.

Mořská sůl má pozitivní účinek na lymfatický a krevní oběh, zlepšuje metabolické procesy, zpevňuje pojivové tkáně, zmírňuje stres a uvolňuje svaly. Pokožku zvláčňuje, působí antibakteriálně.

Bio bambucké máslo  pokožku regeneruje, hydratuje, zvyšuje elasticitu. Působí blahodárně i na problematickou pleť. Podporuje hojení, je vynikající pro dětskou pokožku.

Bio kokosový olej -  pleť vyživuje, chrání a zklidňuje. Je výborný i pro velmi citlivou a alergicky reagující pleť dětí i dospělých. Snadno se vstřebává a nezanechává mastný film. Hojivě působí na podrážděnou pleť.

Mandlový olej lisovaný za studena - obsahuje vzácné esenciální kyseliny, proteiny, minerály a je bohatým zdrojem vitaminu E. Velmi rychle se vstřebává do pokožky, je dobře snášenlivý a proto vhodný pro všechny typy pleti. Jako zvláčňující a zklidňující pleťový a tělový olej skvěle působí i proti škodlivým vlivům prostředí.