Ekologie u MýdLenky

Již při vývoji nového výrobku přemýšlím, do čeho se bude balit. Jaké suroviny použiji, aby to bylo pro přírodu co nejšetrnější. Mýdla mají papírový přebal, vlasová péče je v papírových krabičkách, peeling, pleťová séra, vody jsou ve skleněných lahvičkách. Jen deodoranty a balzámky na rty jsou zatím v plastu. 

Při výrobě i balení se snažím být co nejšetrnější k životnímu prostředí. Snažím se najít vždy tu nejvhodnější možnost, aby dopad na náš ekosystém byl co nejmenší.

 

Obaly od surovin pečlivě třídím a pokud je to vhodné tak znovu recykluji.

Krabičky, ve kterých ode mne dostáváte voňavé výrobky pro mně sbírají přátelé, zákazníci, rodina.  Krásně je tak UPCYKLUJEME. Věřím, že lidem, kteří dávají přednost přírodní kosmetice, nebude vadit, když jim dojde balíček od MýdLenky v již jednou použité krabičce. Naopak si myslím, že to uvítají. Balíčky jsou zalepené papírovou lepenkou – sice složitější manipulace, protože se namáčí vodou, ale je ekologičtější a hlavně bezvadně drží. Moje výrobky pečlivě balím a jako výplň používám bublinkovou fólii, polystyrenové a vzduchové výplňové polštářky – ale nemějte strach, jsou 100% recyklované. Buď v nich dostávám zabalené suroviny nebo mi je sbírá rodina a přátelé. Dáváme jim vlastně další šanci, když už byly vyrobené. Neskončí tak po jednom cyklu v odpadu, ale jejich život jim můžeme několikrát prodloužit. A pokud to lze, můžete je poslat zase dál – třeba máte v okolí e-shop, který bude za poskytnuté obaly rád.

Věřím, že společně můžeme hodně změnit. Někdy stačí jen malinko posunout úhel pohledu.

A tu změnu můžeme začít třeba tím, že budeme používat kosmetiku, která je šetrná jak k naší pokožce, tak k naší planetě.

 

Eko balení